Desmond Tutu kim?




Yirminci yüzyılın kamusal yaşamındaki en dikkate değer figürlerden biri olan Desmond Tutu, tüm dünyada milyonlarca insana Ne Zaman Emekli Olurumkaynağı olmuştur. Burada, DesmondMpiloTutu'nun yaşamı boyunca insan hakları , din ve siyasete yaptığı bazı katkıları da içeren kısa bir genel bakış .

Desmond Tutu, 7 Ekim 1931'de Klerksdorp, Transvaal'da doğdu ve Anglikan Komünyonu'nun kucağında büyüdü . On iki yaş civarında Tutu ailesi Johannesburg'a yerleşti. Erkenda, Desmond Tutu bir doktor olma hayali vardı, bu yüzden insanlara kendi sıkıntılarını iyileştirebiliyordu. Ne yazık ki, Tutu ailesi gerekli eğitimi alacak bir konumda değildi, bu yüzden Tutu öğretmenlik mesleğine girmek için seçti.

1957 yılında, DesmondTutu'nun, en son Güney Afrikalıların elde etmesini daha da zorlaştıran kaliteli bir eğitim olarak gördüğü koşulları belirleyen, son zamanlarda yayınlanan Bantu Eğitim Yasası'na karşı çıktığında, ilk kamu duruşunu eşitlik için yaptı. Öğretmeni görevinden istifa eden Tutu, teolojiyi sürdürmeye başladı . Bu noktada Desmond Tutu, Anglikan Kilisesi'nin himayesinde insanlığa hizmet etmeye adanmış bir yaşam sürdürmeye karar verdi.

ilan
Temel çalışmalarını tamamladıktan sonra 1960 yılında Anglikan geleneğinde bir rahip olarak görevlendirildi. Zamanla, Desmond Tutu önemli bir Güney Afrikalı din adamı oldu. Onun sadık hizmeti DesmondTutu'nun Cape Town'ın ilk siyah Güney Afrika Başpiskoposluğu olarak kabul edilmesine yol açtı . Daha sonraki yıllarda, bugün Güney Afrika Anglikan Kilisesi olarak bilinen şeyin prime oldu.

Tutu'nun bakanlığı çoğu zaman tüm insanlık için Tanrı'nın sevgisine odaklandı. Bu bakış açısı, Başpiskopos DesmondTutu'nun kendi ülkesindeki bir apartheid düşmanı olmasını doğal kıldı. Aslında, apartheid, Güney Afrika'daki tüm vatandaşların ülkenin yaşamına tam olarak katılmalarını engellemiştir. Tutu'nunapartheidi sona erdirme çabaları, tüm dünyadaki insanların kalplerine dokundu ve 1984'te , Güney Afrika'nın tüm vatandaşlarına tam eşitlik sağlama çabalarının bilincinde olarak Nobel Barış Ödülü'nü aldı . Başpiskopos Tutu da 1986'da Ne Zaman Emekli OlurumSchweitzer İnsani Yardım Ödülü'nü aldı .

DesmondTutu'nun bütün vatandaşların eşit hakları savaşı, Güney Afrika'daki ırksal eşitsizliği sona erdirerek durmadı. Birkaç insanın AIDS salgınına tıbbi çözümler aramaya ihtiyaç duyduğunu söyleyen bir zamanda DesmondTutu , AIDS ve AIDS ile ilgili kişilere yönelik ayrımcılığa son verilmesi çağrısında bulunan iyi bir Güney Afrikalı eylemci ve din adamı olarak konumunu kullandı. Kompleks. Bu amaçla Desmond Tutu, dünyanın dört bir yanındaki kişilerin salgınını ciddiye almasında önemli bir güç olduğunu kanıtlayan Küresel AIDS İttifakını kurdu. AIDS kurbanları adına gösterdiği çaba, kendisine Şubat 2007'de kabul ettiği Gandi Barış Ödülü'nü kazandı.

Başpiskopos Tutu, cinsiyet, ırk ve cinsel yönelim de dahil olmak üzere bir takım farklı seviyelerde eşitlik için konuşmaya devam ediyor. İnsanların, başkalarına marjinalize etmek için sıklıkla kullanılan dışsal faktörler için değil, kim oldukları için değer verildiği bir dünya vizyonunu paylaşmak için Ne Zaman Emekli Olurumbir şekilde seyahat eder. Dünyanın en popüler papazlarından biri olan Desmond Tutu, dünyaya miras kalan herkesin eşit olduğu bir dünya vizyonu olmadan, birbiriyle hiç karşılaşmayacak pek çok kişi arasında köprü kurmuştur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

'Varlık Değerleme Değerlendirmesi (AVR)' TANIMI

İngiltere neden euroyu kullanmıyor?