Avrupa Merkez Bankası - ECB' nedir?



Avrupa Merkez Bankası (ECB), Avrupa para birimini kabul eden Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin para politikasından sorumlu merkez bankasıdır . Bu bölge euro bölgesi veya avro bölgesi olarak bilinir ve şu Ne Zaman Emekli Olurum19 üyeden oluşur. ECB'nin ana hedefi, euro bölgesinde fiyat istikrarını korumak ve böylece euro'nun alım gücünü korumaktır.

Sıradaki
ECB Duyurusu
Avro
Merkez Bankası
'Avrupa Merkez Bankası - ECB' BREAKING AŞAĞI
Avrupa Merkez Bankası (ECB), Frankfurt am Main, Almanya merkezlidir. Euro bölgesinde, Avro para biriminin ilk defa bazı AB üyeleri tarafından kabul edildiği 1 Ocak 1999 tarihinden itibaren para politikasından sorumlu olmuştur. ECB Yönetim Konseyi, Avrupa Merkez Bankası para politikası konusunda kararlar alan ECB bünyesindeki kurumdur . Konsey, altı yönetim kurulu üyesinden ve her üyenin ulusal merkez bankasının valisinden (veya eşdeğerinden) oluşur. Euro bölgesi üyeliği genişlediğinden, Yönetim Konseyi artmıştır. Yönetim kurulunun şu anda her toplantıda oy kullanabilmesi için çok büyük olması nedeniyle, ulusal banka yöneticileri arasında döner oy hakkına sahip bir sisteme sahiptir (yönetim kurulu üyeleri sürekli oy haklarına sahiptir).

Temel fiyat istikrarı hedefine bağlı olarak ECB'nin birincil sorumluluğu para politikasını oluşturuyor. Bu, parasal hedefler, kilit faiz oranları, Eurostat'taki rezervlerin tedariki ve bu kararların uygulanmasına yönelik kılavuzların oluşturulması konularında kararlar almayı içerir. Para politikası karar toplantıları altı haftada bir yapılır ve ECB kararlarının ardındaki mantık konusunda şeffaftır. Her toplantıdan sonra basın toplantısı düzenler ve daha sonra toplantı tutanaklarını yayınlar.

Eurosystem, ECB ve ulusal üye devletlerin Ne Zaman Emekli Olurumbankalarını kapsamaktadır. Eurosystem, ECB politikasının pratik uygulanmasından (örneğin, politika uygulama, gerçekte yabancı rezervleri tutma ve yönetme, döviz piyasasında faaliyet gösterme ve ödeme sisteminin sorunsuz çalışmasını sağlama gibi) sorumludur.

ECB ayrıca bankacılık denetiminden sorumlu AB organıdır. Ulusal merkez bankası denetçileri ile birlikte, Tek Denetleyici Mekanizma (SSM) denilen şeyi yürütmektedir. Bu fonksiyonda yer alan kararlar temel olarak Avrupa bankacılık sisteminin güvenliğini ve sağlamlığını sağlamayı amaçlamaktadır. SSM'nin mantığının bir parçası, üye ülke bankacılık sistemlerinde tutarlı bankacılık denetimi uygulamalarını sağlamaktır - bazı üye ülkelerde gevşek denetim , 2008 yılında başlayan Avrupa mali krizinin nedeninin bir parçası olmuştur. SSM, Kasım 2014'te Ne Zaman Emekli Olurumbaşlamıştır. Bütün euro bölgesi ülkeleri SSM’dedir; Avrupa dışındaki AB ülkeleri katılmayı seçebilir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

'Varlık Değerleme Değerlendirmesi (AVR)' TANIMI

Desmond Tutu kim?

İngiltere neden euroyu kullanmıyor?