CocoChanel kim?




Bir moda maven olmasa bile, CocoChanel adını tanıyacaksın demektir. 1883'teki GabrielleChanel'le doğan CocoChanel, özellikle ünlü Chanel takım elbiseleriyle tanınan moda tasarımının ikonlarından biri olup, ceketli diz Ne Zaman Emekli Olurumceketler ve diz boyu etekler. Bu özel tasarım, Amerikan tarihinde, Jackie Kennedy'nin favori kıyafet seçeneklerinden biri olduğu için bir yere sahiptir .

CocoChanel bir moda ailesinde doğmadı, bunun yerine yoksulluk içinde doğdu. İlk kariyerinde, modadan ziyade performansın onun forte olacağını ortaya çıktı. Bir gece kulübü şarkıcısı olarak kısa bir kariyere devam etti ve moda tasarımına geçmeden önce lakabı Coco'yu kazandı.

Modadaki ilk girişimleri tuhafiyecilikte , şapka yapımında ya da satılmasındaydı. 1913'te Paris'te bir mağaza açtı ve birkaç eşya da sattı. Bir tasarımcı olarak ilk yıllarında, yün forması kullanmayı tercih etti , çünkü satın almak ve güzelce örtüldüğü için ucuzdu. Bir stilist olarak , erken kıyafet tasarımları işgücüne giren kadın sayısına dayanıyordu ve kıyafetleri erkek giyim kesimlerine dayanıyordu. Ayrıca nihayet korseler bırakan 1920'lerde kadınlar için tasarladı.

ilan
1920'lerin ortasına gelindiğinde, CocoChanel sadece çalışan kadının yıpranması için değil, aynı zamanda kadınların çoğu gardırobunun eksik olduğu hissini veren “ küçük siyah elbise ” için de biliniyordu . Bu dönemde Chanel, Paris'teki ana dükkânını RueCambon'da açtı. Chanel Şirketi bugün hala orada.

II. Dünya Savaşı Fransa'yı özellikle de Paris'in Alman işgali ile vurduğunda, CocoChanel bir süreliğine tasarım yapmayı bıraktı. Çok sayıda erkekle olan tutkulu ilişkileri ile tanınan, o zaman bir mesleği neredeyse kariyerini kalıcı olarak sona erdirdi. Bir Alman casus ve asker, HansGunthervonDincklage, Paris'teki otelde kalmasına yardım etti ve Paris bu ilişki ve irtibat için Chanel'i kolayca affedemedi.

Kendisini yeniden yaratma becerisiyle tanınan CocoChanel, 1954'te İsviçre'den Paris'e döndüğünde büyük bir moda dönüşü yaptı. Yeni Ne Zaman Emekli Olurum, özellikle Avrupalılar tarafından değil, aynı zamanda popüler olan Chanel takımının yaratılmasıyla da ilişkilendirilebilir. AudreyHepburn ve GraceKelly gibi bazı ünlü Amerikalı aktrisler tarafından. Uzun süren kariyeri boyunca Chanel çok sayıda “ilk” ile ödüllendirildi. Tasarım evine aksesuar serisini ilk ekleyenler arasındaydı; Kıyafetlere ek olarak parfüm ve mücevherler yarattı. Ayrıca ilk çan alt pantolonunu icat etmiş ve tanıttı.

CocoChanel asla emekli olmadı ve 1971'de öldüğünde hala çalışıyor ve çalışıyordu. 1983'ten beri, The House of Chanel, sadeliğin ustalıklarını moda olarak takip etmeye devam eden Karl Lagerfeld tarafından uygun bir şekilde yönetiliyordu. Asla tarzdan çıkmamış olan Chanel takımları, özellikle Ne Zaman Emekli Olurumtasarımcılarının vintage eserleriyse yüksek talep görüyorlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

'Varlık Değerleme Değerlendirmesi (AVR)' TANIMI

Desmond Tutu kim?

İngiltere neden euroyu kullanmıyor?