Euro Notları' nelerdir?



Euro notları, avro bölgesinde mal ve hizmet karşılığında kullanılabilen bir banknot şeklinde yasal ihale niteliğindedir . Euro notları yedi mezhepte gelir: 5, 10, 20, 50, 100, 200 ve 500 euro. Euro notlarının Ne Zaman Emekli OlurumAvrupa Merkez Bankası (ECB) tarafından kontrol edilmektedir .

Sıradaki
Avro
Euro
Avrupa Merkez Bankası - ECB
'Euro Notları' AŞAĞIYOR
Euro, 1 Ocak 1999 tarihinde bir para birimi olarak sunulmasına rağmen, sadece varlığının ilk üç yılı için bir elektronik para birimiydi. 1 Ocak 2002'de euro bölgesi veya euro bölgesinde ( Avrupa Birliği (AB) içinde parayı benimseyen Avrupa ülkeleri) dolaşımda olan fiziksel euro banknotları ve madeni paralar başladı .

Yedi euro banknot ve sekiz euro para var. Euro paraları ülkeye özgü bir tarafa sahip olsa da, ECB tarafından "Avrupa kültür tarihinin yedi döneminin mimari tarzlarından esinlenen" tasarımlar ile banknotlar, euro alanı boyunca aynıdır. Tüm euro notları ve madeni paralar, şu anda Avrupa Birliği'nin 28 ülkesinin 19'unu temsil eden Avro Bölgesi'ndeki herhangi bir ülkede yasal ihale niteliğindedir. AB ve Danimarka hariç olmak üzere tüm ülkelerden vazgeçme cezasını gerektiren hükümlerin, en sonunda Euro bölgesine katılması bekleniyor. (Yazım zamanı itibariyle İngiltere, AB'den tamamen çekilmek için görüşmelerde.)

Andorra, Monako, San Marino ve Vatikan'ın mikro devletleri de Avrupa Topluluğu ile resmi bir anlaşmanın parçası olarak avroyu kullanıyor . Bu şu anda, toplam 340 milyon nüfuslu ülkelerde euro banknot ve madeni paraların dolaşımda olduğu anlamına geliyor. Bununla birlikte, küresel eğilimlerin ardından, işlemlerde fiziki nakit payı, borç ve kredi kartı kullanımı arttıkça Ne Zaman Emekli Olurumbir şekilde düşmektedir. Nakit, daha küçük işlemler için hala popüler ancak daha büyük olanlar için daha az.

Notların ve madeni paraların fiili ihracı, Avro Bölgesi'nin parasal otoritesi olan Avrupa Merkez Bankası ve Avro Bölgesi'ndeki 19 Avrupa Merkez Bankası'nın ulusal merkez bankalarından oluşan Avro sistemi içinde gerçekleşmektedir. Eurosystem içindeki her ulusal merkez bankası resmi bir euro not kağıdı ihraççısıdır ve dolaşımdaki toplam euro notlarının bir kısmını (ve maliyetini taşımaktadır) yazdırır. Bastırılacak euro notlarının toplam tutarı, Euro bölgesinde Ne Zaman Emekli Olurumistikrarını sürdürme görevinin bir parçası olarak ECB tarafından onaylanmalıdır.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

'Varlık Değerleme Değerlendirmesi (AVR)' TANIMI

Desmond Tutu kim?

İngiltere neden euroyu kullanmıyor?