İçerik Oranı' nedir?



İçerik oranı, mülkün kendisinden ziyade bir mülkün içeriğinin sigortalanması için gerekli olan primtir. İçindekiler oranı, mülkiyet sigortasındaki yangın hasarının kapsamını belirlemede kullanılır ve genellikle Ne Zaman Emekli Olurumkendisi için talep edilen orandan daha yüksektir.

Sıradaki
Azami Tahmin Edilebilir Kayıp
Fiili Nakit Değeri
Bina Yönetmeliği Kapsamı
'İçindekiler Oranı' BREAKING
İçerik oranı, bina oranı hesaplandıktan sonra hesaplanır. Bir binanın içeriğine ve binaya ait ücretlerin ayrılması, sigorta şirketlerinin iddialara karşı karşıya olduğu riskleri yansıtmaktadır. Bir yangının, binanın içinde bulunandan, yangının kendisinin neden olduğu, yangının neden olduğu duman veya yangın söndürme çabalarının neden olduğu sudan zarar görmesi çok daha muhtemeldir.

İçerik oranı belirlenirken, bir sigorta şirketi binanın yapısının kalitesini, binadaki farklı içeriğin yangına ve yangının etkilerine (duyarlılık sınıfına) ne kadar duyarlı olduğunu ve binanın içeriğinin ne kadar yanıcı olduğunu inceler. genel olarak (içerik sınıfı). Örneğin, kimyasalların üretildiği bir bina, tuğla üreten bir binadan daha yüksek bir yanıcılık sınıfına sahip olacaktır. Eğer bina büyük miktarda betona sahipse, odun daha fazla yangına maruz kalması muhtemel olduğundan, ahşaptan çok daha düşük bir duyarlılık derecesine sahip olacaktır.

Sigorta şirketleri, içerik oranını ve bina oranını, her bir teminat kapsamı için sabit bir miktarda belirler. Örneğin, içerik oranı sigorta kapsamı başına 100 dolar başına belirli dolar ve sent olarak ayarlanabilir . Sonuçta, bir içerik dönüştürme faktörünü bir duyarlılık yükü ile çarparak hesaplanır. Dönüşüm faktörü, doluluk kodları gibi eyalet düzenlemelerine göre değişebilir.

Bazı oranlarda iki oran çok yakın olsa da, Ne Zaman Emekli Olurumoranı her zaman içerik oranından daha düşük olacaktır. Son derece yangına dayanıklı olacak şekilde inşa edilen bir bina, binanın içeriğinin, binanın kendisiyle karşılaştırıldığında hasar görme olasılığının daha yüksek olduğu bir senaryoya yol açacaktır. Ahşaptan yapılma bir bina gibi yangına oldukça duyarlı bir yapıya sahip bir yapının, binaların oranını içerik oranına yaklaştırması daha olasıdır.

İçindekiler Oranı: Değiştirme Maliyeti veya Fiili Nakit Değeri
İçerik oranı iki farklı metodolojiden biri kullanılarak ayarlanabilir: gerçek nakit değeri veya değiştirme maliyeti. Fiili nakit değeri, bir öğenin fiili değeridir (yeni maliyet eksi amortisman), yerine konması gereken tutarı değil. Öğeniz bozulmamış durumda olsa bile, şimdi kullanılır. Gerçek nakit değerleri, açık pazarda sattıysanız bir şey elde edebileceğiniz fiyatlara eşittir.

Değiştirilen maliyet, kapalı bir kayıpla hasar görmüş veya imha edilmişse, kişisel mülkiyetinizin tamamen yerine konması için yeterli kapsam sağlar. Örneğin, kaplanan bir kayıpta deri bir koltukaltının tahrip edilmesi durumunda, değiştirme maliyeti kapsamı, bunun yerini almak için tüm masrafları ödeyecektir. İki ay önce ya da on yıl önce, recliner aldın mı farketmez. Ne Zaman Emekli Olurumyeni tip ve kalitede yenisiyle değiştirmek için tazmin edileceksiniz.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

'Varlık Değerleme Değerlendirmesi (AVR)' TANIMI

Desmond Tutu kim?

İngiltere neden euroyu kullanmıyor?