İngiltere neden euroyu kullanmıyor?



İngiltere'nin bir parçası olarak İngiltere, Avrupa Birliği'nin (en azından 2019 yılına kadar) euroyu kullanmamayı seçen en önemli üyesidir . Aksine, Birleşik Krallık kullanan sterlin onun kadar ulusal para birimi . Avro ilk olarak 1997 yılında Avrupa Birliği için tek bir para birimi sistemi Ne Zaman Emekli Olurumönerildiğinde , o zamanlar İngiltere Başbakanı TonyBlair, ülkesinin kabul edilmesi için yerine getirilmesi gereken "beş ekonomik test" olduğunu açıkladı. euro.

Beş Ekonomik Test
Blair'inExchequer Şansölyesi, Gordon Brown, Birleşik Krallık ve Avro'yla ilgili "beş test" politikasını oluşturmasıyla tanınır. Testler şu şekildedir:

1. İş çevrimleri ve ekonomik yapılar, Birleşik Krallık'ın Avro bölgesi faiz oranları ile yaşayabileceği kadar uyumlu olmalıdır .

2. Sistem hem yerel hem de toplam ekonomik sorunları ele almak için yeterli esnekliğe sahip olmalıdır.

3. Avroyu kabul etmek , BirleşikKrallık'a yatırım yapan firmalara ve bireylere elverişli koşullar yaratmalıdır .

4. Euro, ülkenin finansal hizmetler sektörünün uluslararası alanda rekabetçi bir konumda kalmasını sağlayacaktır.

5. Avroyu benimsemek, daha yüksek büyüme, istikrar ve işlerde uzun vadeli bir artışı teşvik etmelidir.

Birçoğu, beş ekonomik testin, inşa edildiği gibi, sterlinden avroya bir hareketin hiçbir zaman haklı gösterilemeyeceğini karşılamak Ne Zaman Emekli Olurumçok zor ölçütler belirlediğine inanmaktadır.

Euro'yu Kabul Etmedeki Diğer Nedenler
İngiliz hükümeti, euro sistemi altında gerçekleşecek kendi faiz oranı politikasını kontrol altına almak istemedi. Sistem ayrıca sterlin döviz kuru ile mevcut rahatlık seviyesini de ortadan kaldıracak ; Örneğin, bir İngiliz firması ya da sterlini alış- veriş yapmak için kullanılan dolar ya da tam tersi bir avro kur oranına geçmek zorunda kalacak. Buna ek olarak, Birleşik Krallık, İngiliz para politikasını sınırlayan bir borç-GSYİH oranını korumayı da içeren, para birimini kabul etmeden önce "euro yakınsama kriterini" karşılamaya zorlanacaktı . 2014 itibariyle, Birleşik Krallık yalnızca yakınsama kriterlerinin% 20'sini karşılamıştır.

Euro Nedir?
Euro, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin çoğunun resmi para birimidir. Avroyu kullanan coğrafi ve ekonomik bölge "Avro Bölgesi" olarak bilinir. Avronun savunucuları, Avrupa ekonomik sistemi üzerinde tek bir para birimini kabul etmenin , işletmelere, yatırımcılara ve finansal kurumlara döviz kuru riskini azaltacağına inanıyor . Ayrıca, Euro Bölgesi ekonomisinin desteğiyle bir paranın ABD doları ve diğer büyük dünya para birimleriyle daha iyi rekabet edebileceği de iddia edilmektedir . Avro sisteminin düştükleri, euro için para politikası Ne Zaman Emekli OlurumAvrupa Merkez Bankası ile çok fazla gücün yoğunlaştığını söylüyor . Bu, bireysel ülkelerin yerel olarak tepki gösterme yeteneklerini azaltır.ekonomik koşullar .



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

'Varlık Değerleme Değerlendirmesi (AVR)' TANIMI

Desmond Tutu kim?