OPEC'in küresel petrol fiyatlarına ne kadar etkisi var? ByNickolasLioudis | Güncelleme 22


Haziran 2018 - 11:06 EDT
Gelen kısa vadede , Petrol İhraç Eden Ülkeler Ne Zaman Emekli OlurumÖrgütü (OPEC) petrol fiyatı üzerinde önemli etkiye sahiptir. Uzun vadede, petrol fiyatını etkileme kabiliyeti oldukça kısıtlıdır; çünkü öncelikle bireysel ülkeler OPEC'den bir bütün olarak farklı teşviklere sahiptir.

Örneğin, OPEC ülkeleri petrolün fiyatından tatmin olmazsa, petrol arzını kesmek kendi çıkarları içindedir, bu yüzden fiyatlar yükselir. Ancak, hiçbir bireysel ülke arzın azaltılmasını istememektedir, çünkü bu, gelirlerin düşmesi anlamına gelecektir. İdeal olarak, gelirleri artırırken petrol fiyatlarının yükselmesini istiyorlar. Bu konu, OPEC'in petrol arzında ani bir artışa neden olarak arzın düşürülmesi vaadinde sıkça ortaya çıkıyor. Zamanla, arz anlamlı bir şekilde kesilmediğinde, fiyat daha da düşmektedir.

Öte yandan OPEC arzın artırılmasına karar verebilir. 21 Haziran 2018'de OPEC Viyana'da toplandı ve arzın artırılacağını açıkladı. Bunun büyük bir nedeni, OPEC üyesi Venezüella'nın son derece düşük çıktısıdır. İran olmasa da Rusya ve Suudi Arabistan arzın arttığının büyük savunucuları.

Sonuç olarak, arz ve talep güçleri fiyat dengesini belirler, Ne Zaman Emekli Olurumancak OPEC açıklamaları beklentileri değiştirerek petrol fiyatını geçici olarak etkileyebilir. OPEC'in beklentilerinin değiştirileceği bir durum, dünya petrol üretimindeki payının azalması ve ABD ve Kanada gibi dış ülkelerden gelen yeni üretim ile azalmasıdır.

Brent Ham petrol, Haziran 2018 itibariyle, varil başına 74 dolar, WTI Ham petrol fiyatı ise varil başına 67 $ 'dır. Petrol arzındaki kriz koşullarından 2014-15 yıllarında, arz fazlası fiyatların varil başına 40-50 $ gibi düşük seviyelere düşmesine neden oldu. . Petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar, petrol çıkarma ve Ne Zaman Emekli Olurumetkili delme yöntemlerine yol açan yeni üretim tekniklerinde inovasyon için büyük teşvikler yaratmıştır .


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

'Varlık Değerleme Değerlendirmesi (AVR)' TANIMI

Desmond Tutu kim?

İngiltere neden euroyu kullanmıyor?