'Otomatik Ek Sigortalı' nedir?



Otomatik ek sigorta , otomatik olarak bir sigorta poliçesine dahil olan ek sigorta kapsamına atıfta bulunmaktadır . Otomatik ek sigortalı onay poliçeye eklenir ve poliçe sahibinin sigorta poliçesi kapsamında kapsanması Ne Zaman Emekli Olurumher bir tarafı listelemekten kaçınmasına izin verir.

Sıradaki
Battaniye Ek Sigortalı Onay
Kapak Notu
Sigorta Kapsamı Alanı
'Otomatik Ek Sigortalı' AŞAĞI
Sorumluluk sigortası satın alan işletmeler genellikle yükleniciler ve diğer taraflar için “otomatik ek sigortalı” olmaları için ek koruma talep ederler çünkü birincil sigortalı bir proje üzerinde işbirliği yaparlar. Yüklenici tarafından üstlenilen faaliyetlerden kaynaklanan herhangi bir yükümlülükten işin korunması için bu ilave teminat alınır . Ek koruma talebi böyle yaygın bir olay olduğu için, sigorta şirketleri otomatik kapsama dahil etmeye başlamıştır.

Sözleşmenin kontrole ilişkin ek kapsam kapsamına girmesi, sözleşmenin kendisi değil, onaydır. Otomatik ek sigortalı bir onaylama, poliçe sahibinin kapsaması gereken taraflar için teminat sağlayan sigorta poliçesine bağlanır.

Otomatik ek sigortalı özellikli satın alma sigortası poliçeleri, yalnızca politika sözleşmesinin kendisinin yakından incelenmesini değil, aynı zamanda poliçe sahibinin sözleşmelerini herhangi bir taşeron partisi ile ne kadar iyi yönetdiğini de incelemeyi gerektirir. Ticari bir genel sorumluluk sigortası poliçesi satın alan bir taşeron şirketi potansiyel olarak binlerce sigorta sertifikası ile uğraşabilir . Politika sahibinin, her bir taraf için ek bir sigortalı taraf olarak dahil edilmesini talep eden yazılı bir sözleşmenin veya sözleşmenin var olup olmadığını bilmesi gerekir.

Otomatik ek teminat sağlayan sigorta şirketleri, kendilerini politika sözleşmesinden doğabilecek iddialardan korumak istemektedir. Politika sahibi ve politika ile ilişkili herhangi bir ek taraf arasındaki sözleşmelere Ne Zaman Emekli Olurumve poliçe sahibi ve herhangi bir taraf arasındaki anlaşmanın sigortacının herhangi bir kapsamı genişletmesini gerektirip gerektirmediğini açıklamaya çalışın. Bu, sigorta ettirenlerin ek sigorta teminatları sağladıkları varsayımı sağladıklarını varsaydıkları takdirde poliçe sahiplerinin maddi sıkıntılarına neden olabilir.

Otomatik Ek Sigortalı Durumunu Belirleme
Sigorta ettirilen sigortalı ve “böyle bir kişi veya kuruluş sözleşmede yazılı olarak mutabık kalındığında veya bu kişi veya kuruluşun poliçenize ek bir sigorta olarak ekleneceğini kabul ettiğinde, ek sigortaların durumu genellikle kabul edilir.”

Bu, bir kişinin ya da kuruluşun, ilaveten, ilişkinin niteliğini ve ek sigortalılık statüsü arzusunu gösteren başka belgeler yoluyla resmileştirilmiş olması halinde, otomatik ek sigortalı onaylama yoluyla ek sigortalanması anlamına gelir. Burada kritik olan husus, teminat altına alınan belgelerin ek sigortalı onayın tamamen dışında (ve bağımsız olarak) mevcut olduğudur.

Ancak, böyle bir sözleşmenin tarafları, dış belgelerinin, ek sigortalı tarafından bir iddiada bulunana kadar toplanıp Ne Zaman Emekli Olurumbilmeyeceklerdir. Bu, sigortanın ek sigortalı için gerçekten yerinde olup olmadığını bulmak için tam olarak yanlış bir zamandır. İki taraf arasındaki belgelerin ilgili sigorta şirketini tatmin etmek için yeterli olduğundan emin olmak için hukuk müşavirine başvurmak gerekebilir.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

'Varlık Değerleme Değerlendirmesi (AVR)' TANIMI

Desmond Tutu kim?

İngiltere neden euroyu kullanmıyor?