StuntPerformer nedir?



Bir dublör icracı, çeşitli tehlikeli stuntlar gerçekleştirmek üzere eğitilmiş özel bir aktördür. Bir film veya televizyon yapımında bu tür dublörlerin gerekli olduğu durumlarda güvenlik için düzenli Ne Zaman Emekli Olurumoyuncuların yerini alabilir ve dublör sanatçılar genellikle dövüş sahnelerinde ve setteki diğer tehlikeli durumlarda kullanılan kişilerdir. Dublör sanatçılara ek olarak, dublör koordinatörleri, aslında dublör koreografileri olan eğitimli dublör sanatçılarını, piroteknik , güvenlik ekipmanı ve benzeri şeyler üzerinde çalışan uzmanlarla birlikte bulmak da mümkündür .

Bir dublör ya da dublör olarak çalışmak kesinlikle zorlayıcıdır ve en iyi dublör sanatçılar bir dizi beceriye sahiptir, bazıları ise dublör sürüşü gibi çok özel bir şeyde uzmanlaşmayı tercih eder. Birçok kişi kendi yaşam becerileri ve deneyimlerine dayanarak hobileri tam zamanlı bir taşıyıcıya dönüştürüyor. Dublör sanatçılar tipik olarak yetenekleri ve deneyimleri temelinde seçilen bir üretime erken getirilir ve hangi stunt'ların yapılabileceğini ve bunları yapmanın en iyi yollarını konuşmak için üretim ekibiyle görüşebilirler.

ilan
Bir dublörün bir dublör yapması istendiğinde, duruma bakar ve dublörün gerçekleştirilmesi için en güvenli ve en etkili yolu çalışır. Dublör sanatçıları genellikle gruplar halinde çalışarak, dublörlerin sorunsuz ilerlediğinden emin olmak için birbirlerinin deneyim ve becerilerini kullanırlar ve stunt'larının gerçek görünmesini sağlamak ve bunlarla uyumlu olduklarından emin olmak için aydınlatma, kamera ve güvenlik ekipleri ile yakın bir şekilde çalışırlar. bitmiş film veya televizyon şovu.

Çoğu dublör sanatçı, lider oyunculara benzedikleri için seçilen, çiftler veya stand-in'ler olarak çalışırlar. Bu dublör çiftleri oyuncuları tehlikede olabilecekleri sahnelerde değiştirir ve ihtiyaç duydukları durumlarda Ne Zaman Emekli Olurumgenellikle her zaman hazırda tutulurlar. Bir dublör sanatçı, hava dalışıdan ateşe atmaya kadar bir dizi şey yapabilir ve bu görevlerin hepsi, çoğu aktörün yeteneklerinin ötesinde, özel yetenekler ve eğitim gerektirir. yeteneklerini geliştirmek için mümkün olduğunca kendi stunts.

Dublör sanatçılar güvenlik konusuna çok önem verirken, özellikle de daha önce hiç yapılmamış olan stunt'lar gerçekleştirdiklerinde çalışmaları son derece tehlikelidir. Sonuç olarak, dublör sanatçılar yaptıkları iş için çok iyi bir şekilde telafi edilirler ve genellikle bir kaza durumunda destek ağına sahip olmalarını sağlayarak, yaralı veya sürekli engelli dublör oyuncularına yardımcı Ne Zaman Emekli Olurumolan profesyonel organizasyonlara ait olurlar.

Bir dublör sanatçısı olmak zor bir iştir. Piyasa genellikle ağır bir şekilde doyurulur, bu yüzden hevesli bir dublör sanatçı zorlu atletik ve teknik becerileri geliştirmeyi planlamalıdır. Başka bir dublör icracısının altında, deneyim ve bağlantılar kurmak için eğitime yardımcı olabilir, ancak sonuçta, büyük bir öz motivasyon ve pazarlama becerisine ihtiyaç vardır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

'Varlık Değerleme Değerlendirmesi (AVR)' TANIMI

Desmond Tutu kim?

İngiltere neden euroyu kullanmıyor?