Teknik Analiz Fiyat Modellerine Giriş By Jean Folger | Güncellendi 25 Haziran 2018 - 12:06 EDT



Gelen teknik analiz , yükselen ve düşen eğilimler arasındaki geçişler genellikle fiyat ile işaret edilmektedir desenleri . Tanım olarak, bir fiyat paterni, bir dizi trend çizgileri ve / veya eğrileri kullanılarak tanımlanan bir fiyat hareketinin tanınabilir bir konfigürasyonudur .Ne Zaman Emekli OlurumBir fiyat paterni trend yönündeki bir değişikliği bildirdiğinde, bu tersine bir desen olarak bilinir ; Kısa bir duraklamadan sonra trendin mevcut yönünde devam etmesi durumunda bir devam paterni meydana gelir. Teknik analistler , mevcut hareketleri incelemek ve gelecekteki piyasa hareketlerini tahmin etmek için uzun vadeli fiyat kalıpları kullandılar. (Ayrıca bakınız: Teknik Analiz Temelleri .)

Teknik Analizde Trend Çizgileri
Fiyat paternleri bir dizi çizgi ve / veya eğri kullanılarak tanımlandığından, trend çizgilerini anlamak ve bunları nasıl çizeceğinizi bilmek faydalı olacaktır .Trendlines, teknik analistlerin fiyat grafiğinde destek ve direnç alanlarını tespit etmesine yardımcı olur . Eğilim çizgileri, bir dizi azalan zirveleri (yüksekler) veya yükselen olukları (alt) birbirine bağlayarak bir grafik üzerinde çizilen düz çizgilerdir . Fiyatların daha yüksek yüksek ve daha yüksek düşük seviyelere ulaştığı durumlarda, yukarı yönlü bir trend çizgisi ya da yukarı yönlü bir trend çizgisi meydana gelir. Yukarı trend çizgisi, yükselen dipleri birleştirerek çizilir. Tersine, aşağı eğimli bir trend çizgisi olarak adlandırılan bir eğilim çizgisi, fiyatların daha düşük yüksek ve düşük en düşük seviyelerde seyrettiği yerlerdir.

Trend çizgileri, fiyat aralığının hangi noktanın "noktaları birleştirmek" için kullanıldığına bağlı olarak değişecektir.Ne Zaman Emekli OlurumFiyat çubuğunun hangi kısmının kullanılması gerektiği ile ilgili farklı düşünce okulları olsa da, mum çubuğunun gövdesi - mum gövdesinin üstündeki ve altındaki ince fitiller değil - çoğu zaman fiyat hareketinin çoğunluğunun oluştuğu yeri temsil eder ve bu nedenle eğilim çizgisini çizmek için daha kesin bir noktaya, özellikle "aykırı değerler" in ("normal" aralığın dışında iyi düşen veri noktalarının) var olabileceği gün içi çizelgeler üzerinde. Günlük grafiklerde, haritacılarkapanış fiyatları tüccarları ve yatırımcıları bir hafta boyunca veya bir hafta sonu veya pazar tatilinde bir pozisyonda bulundurmaya istekli olduklarından, trend çizgileri çizmek için genellikle yüksek veya düşük fiyatlardan kapanış fiyatlarını kullanırlar. Üç veya daha fazla puana sahip olan trend çizgileri genellikle sadece iki noktaya dayalı olanlardan daha geçerlidir.

Uptrends, fiyatların daha yüksek ve daha yüksek seviyelere çıktığı yerlerde ortaya çıkıyor. Trend çizgileri, en az ikisini birbirine bağlar ve destek seviyelerini fiyatın altında gösterir .
Downtrends, fiyatların düşük ve düşük seviyelerini yaptığı yerlerde gerçekleşir. Aşağı trend çizgileri, en yükseklerden en az ikisini bağlar ve fiyatın üzerindeki direnç seviyelerini gösterir .
Konsolidasyon ya da bir yan pazar, fiyatın, iki paralel ve çoğu zaman yatay eğilim çizgisi arasında bir üst ve alt aralık arasında salındığı yerlerde meydana gelir.
Devam Kalıpları
Mevcut bir trendin geçici olarak kesintiye uğradığını belirten bir fiyat paterni, bir devamlılık paterni olarak bilinir. Bir devam paterni hakim bir trend sırasında duraklama olarak düşünülebilir - boğaların yükselme sırasında nefeslerini yakaladığı veya ayıların bir düşüş sırasında bir an için rahatladığı bir zaman.. Bir fiyat paterni oluşurken, trendin devam edip etmeyeceğini söyleyebilmenin bir yolu yoktur. Bu nedenle, fiyat paternini çizmek için kullanılan trend çizgileri ve fiyatın devam eden bölgenin üstünde veya altında kırılıp kırılmadığına dikkat edilmelidir. Teknik analistler, tipik olarak, bir eğilimin tersine döndüğü teyit edilene kadar devam edeceğini varsaymaktadır. Genel olarak, fiyat paterni ne kadar uzun zaman alırsa ve model içindeki fiyat hareketi ne kadar büyük olursa, Ne Zaman Emekli Olurumfiyat bir kere fiyatın devam ettiği alanın üstüne ya da altına düştüğünde daha da önemli olur. (Ayrıca bakınız: Devam Desenleri - Giriş .)

Fiyat trendinde devam ederse, fiyat paterni bir devamlılık paterni olarak bilinir. Ortak devamlılık modelleri şunları içerir:

Flamalar , iki yakınsak eğilim çizgisi kullanılarak inşa edildi
İki paralel trend çizgisi ile çizilmiş bayraklar
Her ikisinin de yukarı ya da aşağı eğimli olduğu iki yakınsak eğilim çizgisiyle inşa edilen takozlar
Flamalar, sonunda yakınsayan iki trend çizgisiyle çizilir. Flamaların önemli bir özelliği de trend çizgisinin iki yönde hareket etmesidir - yani biri aşağı trend çizgisi ve diğeri yukarı trend çizgisidir. Şekil 1, bir flama örneğini göstermektedir. Çoğu zaman, flama oluşumu sırasında hacim azalacak, ardından da fiyat nihayet bozulduğunda artış olacaktır.

Bir flama devamı fiyat paterninin bir örneğini gösteren grafik
Şekil 1: 1 dakikalık e-mini Russell 2000 vadeli işlem sözleşmesinin bir fiyat tablosu .
Kaynak: TradeStation
Bayraklar, yukarı, aşağı veya yana doğru eğimli (yatay) iki paralel trend çizgisi kullanılarak oluşturulur. Genel olarak, yukarı doğru bir eğime sahip olan bir bayrak, aşağı yönlü bir pazarda bir duraklama olarak görünür ; aşağı yönlü bir eğilime sahip bir bayrak, yukarı yönlü bir pazarda bir kırılma gösteriyor. Tipik olarak, bayrağın oluşumu, bayrak oluşumundan fiyat kırılmasıyla geri kazanılan bir hacim düşüş periyodu ile birlikte gelir. (Ayrıca bakınız: Grafik Desenlerini Analiz Etme: Bayraklar ve Flamalar .)

Takozlar, iki yakınsak eğilim çizgisi kullanılarak çizildikleri için flamalar ile benzerdir; bununla birlikte, bir kama, her iki trend çizgisinin de yukarı veya aşağı doğru aynı yönde hareket etmesi ile karakterize edilir. Aşağıya eğimli bir kama, yükselişte bir duraklamayı temsil eder; Açılı bir kama, düşen bir pazarda geçici bir kesinti olduğunu göstermektedir. Flamalar ve bayraklarda olduğu gibi, hacim genellikle kalıbın oluşumu sırasında söner, sadece kama düzeninin üstünde veya altında bir kez kırıldığı zaman artar. Şekil 2, 60 dakikalık bir ES grafiğinde bir bayrak fiyatının bir örneğini göstermektedir.

Aşağı doğru eğimli bayrak deseninin bir örneğini gösteren grafik
Şekil 2: Aşağı doğru eğimli bir bayrak örneği gösteren ES'nin 60 dakikalık grafiği.
Kaynak: TradeStation
[Bu makale, en yaygın grafik modellerine bir giriş  sağlarken  , Investopedia Akademisi'ndeki Teknik Analiz kursu,   etkileşimli içerik ve gerçek dünya örneklerini kullanarak, önemli kalıpları tanımak ve ihtiyacınız olan araçları sağlamak için daha fazla ayrıntıya girer. başarılı bir tüccar.]

Ters desenler
Hakim trendde bir değişikliği işaret eden bir fiyat paterni, tersine bir desen olarak bilinir. Bu desenler, boğaların ya da ayıların buhar tükendiği dönemleri ifade eder. Kurulan trendi duraklayacak ve ardından yeni bir yön değiştirecek, diğer taraftan yeni enerji ortaya çıkıyor (boğa ya da ayı). Örneğin, boğalardan gelen coşkuyla desteklenen bir yükseliş, hem boğalardan hem de ayılardan gelen baskıyı durdurabilir, sonra da ayılara yol açabilir. Bu, aşağı yönde trendde bir değişme ile sonuçlanır. Piyasa üstlerinde meydana gelen tersine çevirmeler, alım satım aracının satın alınandan daha fazla hevesle satıldığı dağıtım modelleri olarak bilinir. Tersine, piyasa tabanlarında meydana gelen tersine çevirmeler, alım satım aracının satılandan daha aktif bir şekilde satın alındığı birikim modelleri olarak bilinir.

Fiyat bir duraklamadan sonra tersine döndüğünde, fiyat paterni ters desen olarak bilinir. Ortak ters desen örnekleri şunlardır:

Baş ve Omuzlar , daha büyük bir hareketi çevreleyen iki küçük fiyat hareketini işaret ediyor
Kısa süreli yüksek salınımı temsil eden Çift Üstler , ardından aynı direnç seviyesinin üzerinde kırma denemesi başarısız oldu.
Kısa süreli düşük bir salınım gösteren Çift Dipler , ardından aynı destek seviyesinin altına düşme girişimi başarısız oldu.
Baş ve omuz modelleri, piyasadaki üst ya da alt kısımlarda bir dizi üç itme olarak görülebilir: bir ilk tepe ya da çukur, ardından ikinci ve daha büyük olanı ve ardından birinciyi taklit eden üçüncü bir itme. Bir baş ve omuzların üst kalıbı tarafından kesintiye uğrayan bir yükseliş eğilimi, bir düşüş eğilimi ile sonuçlanan bir trend tersine dönebilir. Tersine, bir baş ve omuz alt (veya bir ters kafa ve omuzlar ile sonuçlanan bir düşüş trendi) büyük olasılıkla tersine bir eğilim tersine dönecek. Yatay veya hafif eğimli trend çizgileri, Şekil 3'te gösterildiği gibi, baş ve omuzlar arasında ortaya çıkan tepeleri ve çukurları birbirine bağlayarak çizilebilir. Hacim, fiyat kırıldıkça bir kalıp geliştikçe ve geri döndüğünde azalır (kafa ve omuzlarda) altta veya altında (baş ve omuzlar üstte) eğilim çizgisi. (Ayrıca bakınız: Grafik Desenlerini Analiz Etmek: Baş ve Omuzlar .)

Bir baş ve omuz deseni örneği gösteren grafik
Şekil 3: ULTR günlük grafiğinde bir baş ve omuzlar alt modeli, burada bir direnç seviyesini işaret eden yatay bir trend çizgisi ile gösterilmektedir. Bir kez bozulduğunda, bir piyasa dönüş sinyali verilir.
Kaynak: TradeStation
Çift üst ve alt pazar, piyasanın destek veya direnç seviyesini kırmak için iki başarısız girişimde bulunduğu alanları işaret ediyor. Genellikle M harfi gibi görünen bir çift ​​tepe durumunda, bir direnç seviyesine kadar bir ilk itme, ikinci bir başarısız girişimi takip eder ve bu da bir eğilimin tersine çevrilmesine neden olur. Diğer taraftan, bir çift ​​dip , W harfine benziyor ve fiyat, bir destek seviyesini zorlamaya çalıştığında reddediliyor ve destek seviyesini kırmaya yönelik ikinci başarısız bir girişimde bulunuyor. Bu genellikle Şekil 4'te gösterildiği gibi bir trend tersine dönme ile sonuçlanır.

Çift dipli ters desen örneğini gösteren grafik
Şekil 4: Agilent Technologies'in 5 dakikalık grafiğinde gösterilen çift dipli ters desen, karakteristik "W".
Kaynak: TradeStation
Alt çizgi
Fiyat paternleri genellikle, fiyatın “bir mola aldığında”, konsolidasyon alanlarını belirterek, hakim eğilimin devam etmesine ya da tersine dönmesine neden olabileceği zaman bulunur. Trend çizgileri, bayraklar, flamalar ve çift başlıklar gibi oluşumlarda ortaya çıkabilen bu fiyat paternlerini belirlemede önemlidir. Hacim bu modellerde rol oynamakta, çoğu zaman modelin oluşumu sırasında azalmakta ve fiyattan çıkarak fiyat arttıkça artmaktadır. Teknik analistler, trend sürekliliği ve geri dönüşler de dahil olmak üzere gelecekteki fiyat davranışlarını tahmin etmek için fiyat paternleri aramaktadır.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

'Varlık Değerleme Değerlendirmesi (AVR)' TANIMI

Desmond Tutu kim?

İngiltere neden euroyu kullanmıyor?