'Yetersiz iş nedir?'



Yetersiz istihdam , işgücünün beceri, tecrübe ve işe hazır olma durumu açısından ne kadar iyi kullanıldığını inceleyen ekonomideki istihdam ve işgücü kullanımı ölçüsüdür . Yetersiz işsizlik sınıfına giren işgücü, yüksek vasıflı ancak düşük ücretli veya düşük vasıflı işlerde çalışan işçileri ve tam zamanlıNe Zaman Emekli Olurumolmayı tercih eden yarı zamanlı işçileri içerir. Bu, bireyin çalıştığı, ancak tam kapasitesinde çalışmadığı için işsizliğinden farklıdır .

Sıradaki
U-6 Oranı
Yetersiz Iş Dengesi
Yapısal Işsizlik
Tam Istihdam
'Eksiksizlik' AŞAĞI
Örneğin, ana gelir kaynağı olarak pizza dağıtımı yapan bir kişi olarak çalışan bir mühendislik derecesi olan bir kişi, yetersiz olarak değerlendirilmektedir. Ayrıca, bir büro işinde yarı zamanlı çalışan ancak tam zamanlı çalışmayı tercih eden bir kişi, eksik istihdam olarak kabul edilir. Her iki durumda da, bu bireyler, ekonomi tarafından teorik olarak genel ekonomiye daha büyük bir fayda sağlayabildikleri için yetersiz kullanılmaktadır.

İşsizlik Oranının Zayıf Yönleri
İşsizlik oranı işgücünün bir parçası olan ve aktif olarak iş arayan kişiler olan bu işçileri sayar, ancak şu anda iş olmadan. İşsizlik oranı ulusal spot ışığın çoğunluğunu alır, ancak iş piyasasının sağlığının temel göstergesi olarak yanıltıcı olabilir, çünkü işgücünün tüm potansiyelini hesaba katmaz.Ne Zaman Emekli OlurumABD işsizlik oranı Mayıs 2016 itibarıyla% 4.7 iken, aynı zamanda ABD'deki işsizlik oranı% 13,7'dir. İşsizlik oranı, Çalışma İstatistikleri Bürosu tarafından belirlenir.(BLS), "işe girmek için mevcut olan ve son dört hafta içinde aktif olarak çalışmayı tercih eden tüm işsiz kişiler" de dahil olmak üzere. Teslimatçı olarak çalışan mühendislik uzmanı tarafından gösterildiği gibi, kullanılmayan ileri becerilerin ya da becerilerin yetersizliklerinin fırsat maliyetini ifade etmek için bir eksik istihdam ölçüsü gereklidir.

Ayrıca, işsizlik oranı sadece iş gücü aramayan kişilere ait olmayan işgücüne dayalı olarak hesaplanmaktadır. Bir kişinin çalışabileceği birçok durum vardır, ancak aktif bir iş aramaya devam etmek için başarısız bir iş avı ile çok cesaretsiz hale gelmiştir. Işgücüne katılım oranıÇalışmakta olan veya iş arayan 16 yaşın üzerindeki sivil nüfusun yüzdesini ölçmek için kullanılır. BLS, U-1 ile U-6 arasında etiketli altı farklı işsizlik oranını derliyor. Ne Zaman Emekli OlurumU-3, resmi olarak kabul edilen işsizlik oranıdır, ancak U-6, işgücünü bırakan cesur işçilerden, tam beceri setlerini kullanmayan işçilerden ve işçilerden oluşan işçilerden dolayı iş piyasasının daha iyi bir temsilidir. Zaman istihdam ama tam zamanlı olarak istihdam edilir.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

'Varlık Değerleme Değerlendirmesi (AVR)' TANIMI

Desmond Tutu kim?

İngiltere neden euroyu kullanmıyor?